september 5, 2021

Hoe repareer je een fiets?

Fietsenmaker Soest

Een van de weinige plaatsen waar dit beroep nog bestaat is in Rotterdam. Binnen de Bike Community, een speciale groep die fietsen promoot en het vak van fietstechnicus promoot, zijn hier nog steeds fietsmonteurs werkzaam, ook al hebben zij in Zuid-Afrika technisch gezien niet het beroep van monteur. Wil je een uitstekend medium om te leren hoe je een fiets moet repareren?

Zie hier hoe je een eigen fietsreparatie handleiding maakt, met behulp van een GameBoy soldeertin en een meer betaalbare LED lamp forumurb Op de vraag hoe ze besloten het fietsreparatie vak in te gaan, verklaarde N.A.J. eens “Fietsen is een grote inzet, met lange pre-prandial en geleidelijke rustperiodes. Als je wilt slagen, zou ik aanraden het als een parttime baan te doen, met wat tijd voor herstel voordat het weer tijd is om het te doen.” De artikelen en informatie in het Rotterdams Fiets Historisch Museum zijn slechts een deel van het interessante verhaal van hoe mensen in en uit de fietsindustrie zijn gestapt. Op de forums van Mobike of andere fietsservicestations zijn veel mensen te vinden die aan hun fiets werken.

Ik ben, als adviseur fietsonderhoud, productadviseur geweest voor verschillende bedrijven. In deze rol zie je een volledige cyclus van de bedrijfsontwikkeling. Het bedrijf krijgt een product dat voorziet in de behoeften van een zeer grote populatie. Vervolgens zie je dat bedrijven dat produkt komen verwerven dat in alle behoeften van de klanten voorziet. Dan begint de cyclus opnieuw met een nieuwe bedrijfsontwikkelingscyclus. Welke weg de cyclus moet nemen is een kwestie van persoonlijke ervaring. Airbnb, bijvoorbeeld, heeft met succes een volledig systeem van product/dienstverwerving ontwikkeld. Het is echter een zeer goed ontwikkeld systeem. Fietsen is ook een van de meest succesvolle wereldwijde industrieën geweest sinds het begin van de beschaving. De vroege fietsfabrikanten waren afhankelijk van gemotoriseerde autobouwers wier lock-step prijsafspraken de prijs van een fiets van een eerlijke marktprijs afhielden.

Aan het begin van de 20e eeuw stemde Oostenrijk van de laatste drie landen voor een verbod op particuliere auto’s, in Duitsland gevolgd door Italië en Zweden. De creatie van de Volkswagen vertegenwoordigde de wedergeboorte, niet alleen van de auto-industrie, maar van de hele mondiale auto-industrie. Door de uitvinding van de auto heeft de auto technologische innovatie gebracht op alle gebieden van het leven. Hij zorgde voor nieuwe oplossingen op het gebied van hulpbronnenefficiënt vervoer, mobiliteit op het platteland, vermindering van congestie, beheersing van de snelheid op het werk, fietsvervoer, lokaal ondernemerschap en vrijetijdsvervoer – een hele reeks nieuwe producten en diensten.