augustus 5, 2021

Tuinieren en wieden

Permacultuur

Mulchen en wieden Er zijn twee belangrijke functies voor mulchen en wieden in een perma cultuur tuin. Mulchen vermindert het risico van bodemerosie, wat een groot probleem is in permacultuurtuinen. Onkruid wieden voorkomt de negatieve effecten van ongewenste planten, en bevordert de positieve functie van een gevarieerd landschap.

Toen ik in 1998 voor het eerst begon te tuinieren, was ik opgewonden om de grond klaar te maken voor de toevoeging van fruit en groenten. In feite waren we op weg naar een jaar van groen. We zouden de natuur gaan gebruiken als onze onderlegger, in plaats van onze kleine wereld om te vormen tot een perfecte marmeren tuin. Natuurlijk hebben we gaten gegraven en alles geplant. Maar sommige hoeken van het terrein waren zo slecht geschikt voor bomen, dat het enige wat we deden was mulch aanbrengen. In de loop der jaren werd ik Toro en stelde ik het installeren van een hakselaar uit. Terwijl we wachtten op de juiste omstandigheden in de grond, legden we grind. En mulch. En met de hand gewied. En fokte kippen. En gaf ze huizen. En… Ik dacht dat het mooi zou zijn. Dus ik weet niet of ik permacultuur genoeg ben. Maar ik weet dat ik het goed wil doen. Want als ik het nu niet goed doe, dan zal mijn volgende generatie tuiniers nooit de magie beseffen. Van alle permacultuur technieken die ik heb geleerd, hoop ik dat ik het meeste heb geleerd.

Ik hoop op z’n minst dat ik geleerd heb de bomen niet meer te doden. Zonder verdere vragen, hier zijn enkele basis permacultuur afrodisiaca. Mulch: Je moet een diepere connectie maken tussen jou en je planten. Je moet er zijn, niet alleen daar. Met compost en mulch verrijkte grond ontwikkelt niet alleen de bodemstructuur, maar maximaliseert ook het nutriëntenpotentieel van de bodem. U geeft uw planten niet alleen voedsel en voeding, maar uw mulch voorkomt ook dat de wortels uitdrogen. Als bijkomend voordeel vermindert het ook de hoeveelheid insecten en ongedierte die uw planten binnendringen, waardoor u minder insecticiden hoeft te gebruiken. Onkruidbestrijding: Een ander groot deel van permacultuur is voorkomen dat het onkruid de overhand krijgt. Het groeperen van planten in de juiste omstandigheden en het gebruik van voren en kluiten ontmoedigen en beheersen de groei van onkruid.

Hand wieden: Dit is lekker! En leuk! Je kunt je duim en kleine vingers gebruiken om kleine plantjes en aarde te wieden zonder aarde of mulch. Natuurlijke insecticide en fungicide: Immers, wat voor soort wereld zou echt compleet zijn zonder insecten en schimmels? Preventie en natuurlijke remedies zijn de beste manier om elk potentieel probleem dat u kunt tegenkomen, aan te pakken. Als uw planten geïnfecteerd zijn, verwijder dan de insecten en de oorzaak is ofwel ziekte of insecten. Onderhoud vervolgens proactief de bodem, zodat geen van uw planten wordt bedreigd. Vergeet niet van tuinieren te houden, anders zit je met een overvolle tuin en minder groenten. Zodra u uw tuin hebt aangelegd, test u de grond en beslist u welke soorten planten u wilt kweken. Is het water beperkt? Kweek dan planten die minder water nodig hebben. Is de grond zuur? dan planten kweken die dit leuk vinden. Heeft u kinderen? Kweek planten die geschikt zijn voor binnenshuis. Bankbedden, kruiden in potten, seizoensplanten, kruiden in potten zijn allemaal goede keuzes.

Lees meer

Ecologisch hovenier