oktober 22, 2021

Voeding voor een baby van vier maanden

Beste babyvoeding

Wat is de betekenis van voeding voor een vier maanden oude baby? Dat is de invoering van overwegende melk en vruchtensappen is voeding voor een baby. Een baby heeft elke dag minstens 2 glazen melk nodig. In plaats van vruchtensap verdient melk de voorkeur vanwege de hoge calorische waarde. Een beker melk kan 250 ml energie leveren, wat ongeveer gelijk is aan 15 calorieën.

Wij geven de voorkeur aan vers vruchtensap omdat het gemakkelijk van de bomen komt, terwijl de watermeloenen en komkommers moeten worden gekookt. Grote sappige komkommers kunnen gedurende 20 minuten in een pan worden gekookt, terwijl watermeloenen in plakjes kunnen worden gesneden en als rauwe snacks kunnen worden gegeten.

Vers fruit verdient de voorkeur boven gedroogd fruit, omdat dit laatste zijn voedingsstoffen verliest wanneer het aan hitte wordt blootgesteld.

Bovendien worden de meeste groenten bereid met zo weinig mogelijk jus. Bloemkool en wortelen kunnen worden geschild, gefilterd en droog gegeten met behoud van de stengels. Ter vergelijking: het sap van wortelen en het sap van komkommer bevatten veel suikers en voedingsstoffen, terwijl de jus geen van deze elementen bevat.

Wanneer u babyvoeding koopt, probeer dan die voeding te kiezen die het meest voedzaam is voor uw baby’s. Bovendien moeten kinderen altijd fruit en groenten uit hun zakje eten. Als de supermarkten deze groente- en fruitverpakkingen hebben geëtiketteerd, zou het veel helpen als u uw baby hetzelfde tussendoortje geeft.

Bewaar geen snacks voor een lange tijd in de keuken. Het spijsverteringskanaal moet optimaal kunnen werken. Daarom kunt u groenten en fruit het beste maar een dag of twee bewaren.

De kwaliteit van het fruit en de groente heeft een grote invloed op de kwaliteit van uw baby. Ga er niet van uit dat het waar is omdat uw vrouw of moeder het zegt. Neem geen fruit en groenten in een bedroevende staat, zodat de vitaminen en mineralen die erin zitten verloren gaan.

Om u te helpen bij het goed bewaren en serveren van fruit en groenten in uw huishouden, lees hier hoe, volgen hier enkele eenvoudige en nuttige tips.

o Wees voorzichtig bij het kiezen van fruit en groenten. Kijk hoe ze eruit zien voordat je ze koopt. Vragen naar de keuzeformulieren van sommige fruitverkopers zal snel leiden tot de aankoop ervan. Ga niet voor fruit en groenten die reeds verpakt zijn.

o Verpakte groenten en fruit zijn goedkoper dan die welke niet verpakt zijn. Ga niet voor fruit en groenten die niet verpakt zijn.

o Probeer groenten en fruit te kiezen die het taaist zijn (en het meest doorzichtig), zodat ze langer houdbaar zijn. Fruit in blik kan echter het suikergehalte verhogen.

o Fruit kan zelfs voor zuigelingen heilzaam zijn. Het voeden met fruit is heilzaam voor zuigelingen (en ook voor volwassenen).

o Vruchten “met een wit spoor” betekenen dat ze werden verwijderd door bleken. Dit is een zekere manier om alle vezels en voedingsstoffen verwijderd te hebben. Probeer alle vruchten met een gelige zweem te vermijden. Ga voor appels, peren, perziken en sinaasappels.

o Fruit verliest vitaminen wanneer het wordt ingeblikt. Kies het één keer per week om de volledige inname van het fruit te krijgen.

o Als u een blikje fruit openmaakt, zet het dan maximaal twee weken in de koelkast, zodat u maximaal kunt genieten van de voedingswaarde van het fruit.

o Probeer een vezelsupplement te krijgen in de gekoelde afdeling van uw supermarkt. Effectieve fruitvezelsupplementen zorgen ervoor dat u de aanbevolen dagelijkse dosis vezels binnenkrijgt om constipatie, aambeien en spataderen te voorkomen. Kies merken die zijn vervaardigd door een GMP-ondersteunend bedrijf. Dergelijke bedrijven garanderen kwaliteit en gebruiken methoden die in overeenstemming zijn met de GMP-richtlijnen

Alle ingrediënten van de verschillende merken fruit en groenten zorgen ervoor dat uw vruchtensap anders is dan alle andere vruchtensappen die er zijn.

o Gebruik altijd vruchtensap dat vers uit de verpakking is geperst in plaats van vruchtensap dat uit een blender is gehaald.

Met deze punten dient rekening te worden gehouden bij het maken, bereiden en degusteren van sappen. Wanneer u de punten identificeert waarmee rekening moet worden gehouden bij het maken van een sapmengsel, zal dit u zeer helpen bij het maken van een uitstekend smakende en gezonde drank om u te helpen.

 

lees meer

Hapjes baby 4 maanden

Hapjes baby 5 maanden